Kulinarna Akademia Malucha w Cekierówce
    Dzisiaj jest wtorek, 30 kwietnia 2024 r.   (121 dzień roku) ; imieniny: Balladyny, Lilli, Mariana    
 |   serwis   |   wydarzenia   |   informacje   |   skarby Ziemi Proszowskiej   |   Redakcja   |   tv.24ikp.pl   |   działy autorskie   | 
 |   kontakt
z Redakcją 
 |   regulamin
serwisu 
 |   zespół red.   |   przyjaciele
Kuriera 
 |   logotypy   |   REKLAMA   |   patronaty   |   dziennikarstwo
w IKP 
 |   mapa
serwisu 
 |   wiadomości
redakcyjne
 
 |   archiwum   | 
 |   2001-2003   |   2004-2006   |   2007-2009   |   2010-2011   |   2012-2013   |   2014   |   2015   | 
 2016 
 |   2017   |   2018   |   2019   |   2020   |   2021   |   2022   |   2023   | 
 |   styczeń   |   luty   |   marzec   | 
 kwiecień 
 |   maj   |   czerwiec   |   lipiec   |   sierpień   |   wrzesień   |   październik   |   listopad   |   grudzień   | 

serwis IKP / redakcja / archiwum IKP / rok 2016 / kwiecień / Kulinarna Akademia Malucha w Cekierówce
O G Ł O S Z E N I A
Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
Kursy walut
NBP 2023-01-24
USD 4,3341 +0,23%
EUR 4,7073 -0,24%
CHF 4,7014 -0,22%
GBP 5,3443 -0,38%
Wspierane przez Money.pl


Kulinarna Akademia Malucha w Cekierówce

(fot. Karczma Cekierówka)

Kocmyrzów, 1-04-2016

     Zapraszamy na piąte już warsztaty Kulinarnej Akademii Malucha w Cekierówce! Tym razem będziemy piec owsiane ciasteczka. Pozostaniemy również w tematyce żywności elkologicznej - wszystkie składniki będą pochodziły od lokalnych dostawców. Zajęcia odbędą się 9 kwietnia br. (sobota) o godzinie 12.00.

     Kulinarna Akademia Malucha to comiesięczne warsztaty dla najmłodszych adeptów kuchennych sztuk pieczenia, gotowania i zapoznawania się ze sposobami przyrządzania różnych smakołyków. Dzieci, pod okiem animatorów oraz kucharzy, własnoręcznie przygotowują zaplanowany produkt, ucząc się cierpliwości, kreatywności oraz tego jak wygląda proces przygotowywania takiego wypieku/produktu krok po kroku. Wolne chwile i przerwy (np. podczas wypiekania) są zagospodarowane na różne zabawy, konkursy i animacje pod okiem profesjonalnych i sympatycznych animatorek. Dzieci się dobrze bawią, a rodzice mogą chwilę odetchnąć.

     Cekierówka wspiera producentów lokalnych produktów i dba o to by być ekologicznym. Zatem wszystkie produkty wykorzystane podczas warsztatów - mąka, mleko, jajka itp. będą pochodziły od lokalnych producentów i dostawców. Tym samym wspieramy okolicznych wytwórców oraz otaczający nas ekosystem.

     A poza tym planujemy - zabawy integracyjne, kącik artystyczny, zabawy ruchowe, animacje taneczne, zabawy z tęczową chustą czy malowanie buziek, wraz z nagrodami i upominkami dla naszych małych uczestników. Animacje poprowadzą animatorki z Ani-mania. :)

Poprzednie wydarzenia cieszyły się bardzo dużą popularnością, dlatego też prosimy o wcześniejsze rezerwacje telefoniczne - 12 385 79 94. Liczba miejsc jest ograniczona!

WSTĘP - 10 zł

     Każdy uczestnik warsztatów otrzyma Dyplom Małego Kucharza, przygotowany specjalnie na ten miesiąc. Wypieki są pakowane każdemu z osobna i można je oczywiście zabrać i spałaszować w domu. :)

Całość trwa od godziny 12 do około godziny 16.

ZAPRASZAMY!

Karczma Cekierówka   



idź do góry powrót


 warto pomyśleć?  
Nie da się zobaczyć mózgu człowieka, ale widać kiedy go brakuje.
(internet)
kwiecień  30  wtorek
maj  1  środa
maj  2  czwartek
[14.00-18.00]   (Proszowice)
KOSMOSiR świętuje 1. rocznicę działalności
maj  3  piątek
[9.00]   (Proszowice)
obchody 233. rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja
DŁUGOTERMINOWE:


PRZYJACIELE  Internetowego Kuriera Proszowskiego
strona redakcyjna
regulamin serwisu
zespół IKP
dziennikarstwo obywatelskie
legitymacje prasowe
wiadomości redakcyjne
logotypy
patronat medialny
archiwum
reklama w IKP
szczegóły
ceny
przyjaciele
copyright © 2016-... Internetowy Kurier Proszowski; 2001-2016 Internetowy Kurier Proszowicki
Nr rejestru prasowego 47/01; Sąd Okręgowy w Krakowie 28 maja 2001
Nr rejestru prasowego 253/16; Sąd Okręgowy w Krakowie 22 listopada 2016

KONTAKT Z REDAKCJĄ
KONTAKT Z REDAKCJĄ         KONTAKT Z REDAKCJĄ         KONTAKT Z REDAKCJĄ         KONTAKT Z REDAKCJĄ         KONTAKT Z REDAKCJĄ