facebook
Naturalne spalacze tłuszczu
Loading

    Dzisiaj jest piątek, 20 października 2018 r.   (292 dzień roku) ; imieniny: Ireny, Kleopatry, Witalisa    
 |   serwis   |   wydarzenia   |   informacje   |   skarby Ziemi Proszowskiej   |   Redakcja   |   tv.24ikp.pl   |   działy autorskie   | 
 |   kultura-oświata   |   sport   |   społeczeństwo   |   mieszkańcy   |   natura   |   w szerszej perspektywie   |   foto - relacje   | 

serwis IKP / sport / Naturalne spalacze tłuszczu
O G Ł O S Z E N I A
patronaty IKP



Naturalne spalacze tłuszczu

(fot. nadesłane)

20-09-2016

     Bardzo dużo osób, które zaczynają się interesować się kulturystyką czy też rozważają używanie spalaczy tłuszczu. Warto o tym pamiętać, ponieważ nie zawsze spalacze tłuszczu występują pod postacią różnego rodzaju suplementów diety. Bardzo często możemy je tez spotkać w formie ogólnodostępnych produktów, które możemy kupić w każdym sklepie spożywczym. Niewiele osób jednak wie, jakie produkty możemy spokojnie uznać za naturalne spalacze tłuszczu. Poniższy artykuł, z pewnością przybliży państwu tę kwestię.

Przede wszystkim zielona herbata

     Picie zielonej herbaty, w znaczącym stopniu przyspiesza nasz metabolizm. Co za tym idzie, możemy śmiało powiedzieć, że zielona herbata, to jeden z naturalnych spalaczy tłuszczu. Musimy jednak też pamiętać o tym, że mimo iż jest to produkt ogólnodostępny, nie oznacza to, że przysłowiowo możemy pić ją bez opamiętania. Wszystko w nadmiarze, czy niezdrowych ilościach, może nam w ostatecznym rozrachunku zaszkodzić - mniej lub bardziej, ale zawsze.

Po drugie - przyprawy

     Mało kto wpadłby na to, że spalaczami tłuszczu mogą być także przyprawy - również te, których używamy codziennie. Jakie to przyprawy? Otóż przede wszystkim pieprz cayenne. Zawiera on aktywną substancję - kapsaicynę. Odpowiada ona w pierwszej kolejności za ostry smak. Musimy jednak wiedzieć, że jej spożycie, powoduje wzrost termogenezy w naszym organizmie. Co za tym idzie - zwiększa się zdolność do spalania tkanki tłuszczowej w naszym organizmie. Oczywiście, jak w przypadku każdego innego naturalnego spalacza tłuszczu, nie należy przesadzać z ilością spożywanego przez nas pieprzy cayenne.

     Innymi przyprawami, które także są naturalnymi spalaczami tłuszczu, są na przykład cynamon czy kurkuma. Kurkuma posiada między innymi taką właściwość, która w pierwszej kolejności odpowiada za zmniejszenie szybkości magazynowania się tłuszczu w komórkach wątroby. Poza tym, w znaczącym stopniu wspomaga metabolizm a co za tym idzie - także wykazuje pewne działania termogeniczne. Wpływa także w znaczącym stopniu na szybszą regenerację po dużym wysiłku. Cynamon z kolei, w dużej mierze odpowiada za stabilizację poziomu insuliny, w związku z tym - zmniejsza także apetyt na słodycze.

Spalacze tłuszczu w diecie i odżywianiu.

     Znając takie podstawowe zasady, jeśli chodzi o żywienie, jesteśmy w stanie nawet i bez specjalistycznych suplementów diety utrzymać piękną i zdrową sylwetkę. Warto jednak pamiętać też o tym, że sama dieta nie wystarczy, aby wymodelować piękną sylwetkę. Dlatego też dobrze jest połączyć ją z aktywnością fizyczną. Wówczas efekty z pewnością będą nas w pełni zadowalały.

red.   



idź do góry powrót


 warto pomyśleć?  
Ten kto ma odwagę się śmiać, jest panem świata.
(Giacomo Leopardi)
październik  20  sobota
październik  21  niedziela
październik  22  poniedziałek
październik  23  wtorek
DŁUGOTERMINOWE:
[wystawa fotograficzna]   Lancorona
[wrzesień-październik]    (MBP Proszowice)


PRZYJACIELE  Internetowego Kuriera Proszowskiego
strona redakcyjna
regulamin serwisu
zespół IKP
dziennikarstwo obywatelskie
legitymacje prasowe
wiadomości redakcyjne
logotypy
patronat medialny
archiwum
reklama w IKP
hierarchia
parametry
miejsce prezentacji
ceny
przyjaciele
copyright © 2016-... Internetowy Kurier Proszowski; 2001-2016 Internetowy Kurier Proszowicki
Nr rejestru prasowego 47/01; Sąd Okręgowy w Krakowie 28 maja 2001
Nr rejestru prasowego 253/16; Sąd Okręgowy w Krakowie 22 listopada 2016

KONTAKT Z REDAKCJĄ
KONTAKT Z REDAKCJĄ         KONTAKT Z REDAKCJĄ         KONTAKT Z REDAKCJĄ         KONTAKT Z REDAKCJĄ         KONTAKT Z REDAKCJĄ